ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Ξένες γλώσσες – Για να χρησιμοποιηθούν ως δεύτερη γλώσσα

 

Είναι γνωστό ότι η βιομηχανία φιλοξενίας στην Κύπρο αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, φιλοξενώντας τουρίστες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά, τουριστών από την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, το Ισραήλ και την Κίνα.

Επιπρόσθετα, λόγω αυτής της ανάπτυξης, η εγχώρια αγορά εργασίας δεν μπορούσε να ικανοποίηση τη μεγάλη ζήτηση και όλο και περισσότερο προσωπικό προέρχεται από άλλες χώρες της ευρωπαϊκές ένωσης. Σήμερα, τα περισσότερα ξενοδοχεία και επισιτιστικά κέντρα στην Κύπρο λειτουργούν με αλλοδαπούς εργαζόμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν έχουν ούτε τις βασικές γνώσεις της αγγλικής γλώσσας. Έτσι, η επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων, της διοίκησης και των πελατών γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Το MΒΑ στην προσπάθεια του να καλύψει το πρόβλημα αυτό της επικοινωνίας, προσφέρει εκπαίδευση στις γλώσσες εκείνες που απαιτούνται, από τους υπαλλήλους, τους επόπτες και τους διευθυντές σχεδόν όλων των κλάδων.

Το Κέντρο Γλωσσών του MBA παρέχει (αλλά δεν περιορίζεται) στα πιο κάτω μαθήματα:

– Ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα

– Αγγλικά ως δεύτερη γλώσσα

– Ρωσικά ως δεύτερη γλώσσα

– Γερμανικά ως δεύτερη γλώσσα

– Εβραϊκά ως δεύτερη γλώσσα

– Κινέζικα για επικοινωνία στη βιομηχανία φιλοξενίας και ακίνητης περιουσίας.

 

Όλα τα μαθήματα γλωσσών μπορούν να επιχορηγηθούν από την ΑνΑΔ και παρέχονται ως επί το πλείστων στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης MBA.